slen 041 335 852 info@miznamo.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
041 335 852 info@miznamo.si
slen

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

TRI POKRAJINE, MNOGO ZGODB IN OBIČAJEV (od 299,00 eur v dvop. sobi)

0
Price
From299€
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

245

Kaj lahko pričakujete od nas?

 • Eno doživetje, eno ceno
 • Celotno organizacijo
 • Pristno izkušnjo
 • Dobro voljo na vsakem koraku

Imate kakšno vprašanje, pomisleke ali predloge?

Z veseljem vam odgovorimo na katerem izmed spodnjih kontaktnih podatkov.

041 335 852

info@miznamo.si

5 dni
Availability : Celo leto
Ljubljana
Tomaj, Sežana, Volčji potok, Kamnik, Ljubljana
Min Age : 0+
Max People : 50
OPIS IZLETA

Na petdnevni turi bomo spoznavali čare in običaje treh slovenskih pokrajin – Primorske, Gorenjske in Osrednjeslovenske regije. Vsaka je po svoje zanimiva in polna raznolikih atrakcij.

Kraška planota se razteza med Vipavsko dolino, Brkini in Tržaškim zalivom, nahaja pa se na Primorskem. Apnenčasta tla in voda sta na tej planoti ustvarila edinstven podzemni svet, tla pa omogočila razvoj neprimerljive kulinarike. Le tu blaga klima in burja omogočata sušenje kraškega pršuta, le tu rdeča zemlja iz trte refoška naredi vino teran. Edinstveni rastlinski svet nas tu spremlja na vsakem koraku. Vse to je Kras!

Na Gorenjskem si bomo ogledali Arboretum Volčji potok, ki vsako leto privablja množice ljubiteljev cvetja in narave. Sprehod po urejenih vrtnih površinah parka se preko sezone spreminja in nikoli ne razočara. Razteza se na 88 hektarih in obsega pet urejenih jezer ter 30 hektarov gozda.

V bližini, pod Kamniško-Savinjskimi Alpami, se nahaja mesto Kamnik. Njegova bogata zgodovina in ohranjeno mestno jedro mesta nas popeljeta v čas, ko je bil Kamnik sedež Kranjskega glavarstva in so v mestu delovale premnoge obrtniške delavnice. Rojstno mesto generala Rudolfa Maistra je nekdaj ščitil grad, ki je stal na griču nad mestom že v 12. stoletju. Do danes se je tu ohranila dvonadstropna grajska kapela, ki še danes zaznamuje panoramo mesta.

V Osrednjeslovenski regiji pa si bomo ogledali največji park v Ljubljani, Park Tivoli. Odprli so ga leta 1813, prenovili pa pred drugo svetovno vojno po načrtih Jožeta Plečnika. Skupaj z Rožnikom in Šišenskim hribom tvori Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib, ki obsega 509 ha. V parku se nahajata tudi dva gradova, grad Cekin in Tivoli, v katerih se nahaja Mednarodni grafični center Ljubljana (MGCL) in Muzej novejše zgodovine, slednjega si bomo ogledali v sklopu vodenega ogleda parka. Slikovito Jakopičevo sprehajališče pa nas bo pripeljalo tudi v center Ljubljane.

Cena vključuje

 • 4 x polpenzion v 4 zvezdičnem hotelu (dopl. za enop. sobo: 18,00 eur na osebo/noč)
 • Vstopnino v Botanični vrt v Sežani
 • Vstopnino v Kosovelovo domačijo
 • Vstopnino v Arboretum Volčji Potok
 • Vstopnino v Muzej novejše zgodovine
 • 3 x kosilo
 • Turistično vodenje z licenciranim vodnikom
 • Osnovno nezgodno zavarovanje
 • Organizacijo in izvedbo izleta
Potek izleta

DAN 1: Prihod

Prihod v Slovenijo na Gorenjsko. Nastanitev in večerja.

DAN 2: Gremo na Kras (Tomaj, Sežana)

Vožnja mimo Postojne do Sežane in ogled Botaničnega vrta, kjer se nam predstavljajo rastline s celega sveta in tudi s Krasa. Po ogledu vrta, multivizije in steklenjaka bomo pot nadaljevali do Tomaja. Tomaj je naselje v osrčju kraške planote, kjer burja nosi vonj po morju, kjer se trte grejejo na rdeči zemlji, iz katere se cedi kot zdrava kri, rdeč teran. V Tomaju je preživel otroška leta pesnik Srečko Kosovel. V družinski hiši si bomo ogledali njegovo spominsko sobo. Dan bomo zaključili s poznim kosilom na kmečkem turizmu.

DAN 3: Pozdrav izpod Kamniških planin (Volčji potok, Kamnik)

Volčji potok nam v vseh letnih časih nudi prelepe poglede na Kamniško-Savinjske Alpe in nas hkrati popelje preko čudovito urejenega gozda in parka. Sprehodili se bomo po parku in se prepustili uživanju ob pogledu na prelepo zelenje in rože. V prostem času boste lahko pokukali tudi v pripadajočo vrtnarijo. Po sprehodu po parku, se bomo odpravili na kosilo v eni od lokalnih restavracij. V popoldanskem času pa obiskali mesto Kamnik in na vodenem ogledu spoznali njegovo bogato zgodovino.

DAN 4: Ljubljanski Tivoli (Ljubljana)

Sprehod nas bo vodil iz parkirišča Tivoli, mimo športnih objektov do Jakopičevega drevoreda. Po njem se bomo sprehodili do gradu Cekin in si ogledali Muzej novejše zgodovine ter spoznali zgodovino Slovenije 20. stoletja. sledi sprehod do gradu Tivoli in sprehod po Jakopičevem sprehajališču do centra Ljubljane, kjer bo sledil kratek ogled mesta, sledi tipično Ljubljansko kosilo.

DAN 5: Odhod

Polni lepih vtisov se bomo po zajtrku odpravili proti domu.

Zemljevid

Galerija
Mnenja popotnikov

Z možem sva si želela malce bolje spoznati Slovenijo in njene bisere, zato se nama je zdel izlet po treh različnih pokrajinah prava izbira. Najina pričakovanja ste izpolnili, uživala sva! Izlet, poln mnogih cvetic, dobre hrane in zanimivih prigod. Hvala agenciji Mi znamo!

– Vesna