Z veseljem vam odgovorimo na katerem izmed spodnjih kontaktnih podatkov.
041 335 852
info@miznamo.si
Tradicionalni slovenski zajtrk sestavljajo kruh, maslo, med, mleko in jabolka. Sestavine zajtrka temeljijo na lokalni ekološki pridelavi. Produkt je zasnovan kot sklop doživetij spoznavanja procesa pridelave sestavin in s tem povezane kulturne dediščine.
Čebelar nam bo prikazal skrb za čebele in pomen čebel za življenje. Predstavil nam bo avtohtono kranjsko sivko, njene značilnosti ter delo in obleko čebelarjev in izzive s katerimi se srečujejo. Spoznali bomo različne čebelje produkte in različnih vrste medu, ter jih ob zaključku tudi poskusili.
Sledil bo tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo vključeval vse ključne sestavine z znanim poreklom. Potekal bo v eni do tradicionalnih slovenskih gostinskih obratov oz. ob lepem vremenu v objemu narave v obliki piknika.
Po zajtrku si bomo ogledali lokalni sadjarski predelovalni obrat. Tu nas bo pridelovalec popeljal po kmetiji, nam približal delo sadjarja in s tem povezane dejavnosti. Spoznali bomo lokalne sorte jabolk, zgodovino sadjarstva in zaključili z degustacijo produktov.
Pot nas bo nato vodila do Radovljice, srednjeveškega mesta ob Savi, ki je hkrati dom Čebelarskemu muzeju že več kot 60 let. Sprehodili se bomo skozi srednjeveško jedro in si ogledali muzej, ki hrani neprecenljivo zapuščino slovenskega čebelarstva. Za zaključek bomo izdelali še svečko iz čisto pravega čebeljega voska.
Poučen, zabaven in tudi okusen izlet! Veliko videli, še več zanimivega slišali. Otroci so bili prav navdušeni nad slovenskim zajtrkom 🙂
– Katja