slen 041 335 852 info@miznamo.si

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
041 335 852 info@miznamo.si
slen

Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

BISERI GORENJSKE (od 199,00 eur v dvop. sobi)

0
Price
From199€
The tour is not available yet.

Proceed Booking

Save To Wish List

Adding item to wishlist requires an account

179

Kaj lahko pričakujete od nas?

 • Eno doživetje, eno ceno
 • Celotno organizacijo
 • Pristno izkušnjo
 • Dobro voljo na vsakem koraku

Imate kakšno vprašanje, pomisleke ali predloge?

Z veseljem vam odgovorimo na katerem izmed spodnjih kontaktnih podatkov.

041 335 852

info@miznamo.si

3 dni
Availability : Celo leto
Ljubljana
Bohinj, Zgornje Jezersko, Ljubljana, Radovljica
Min Age : 0+
Max People : 50
OPIS IZLETA

Naravne lepote Bohinjske kotline že leta privabljajo prenekatere obiskovalce iz celotnega sveta. Prebivalci tega odmaknjenega dela Slovenije ob vznožju Julijcev so skozi stoletja iskali možnosti preživetja in razvijali svojo lastno kulturo. Toplarji, stare fužine, sakralni objekti in kulinarika so priče trdega življenja v teh odmaknjenih, a prelepih krajih.

Doživetje neokrnjene narave v objemu gora ponuja tudi Jezersko. Priljubljena izhodiščna točka za vzpone v Kamniško-Savinjske Alpe pa ne nudi samo naravne dediščine, temveč tudi zanimivo zgodovino, ki se kaže predvsem v sakralni in profani arhitekturni dediščini kraja.

Ob vsem tem pa bomo spoznali tudi tradicionalni slovenski zajtrk, ki ga sestavljajo kruh, maslo, med, mleko in jabolka. Sestavine zajtrka temeljijo na lokalni ekološki pridelavi. Produkt je zasnovan kot sklop doživetij spoznavanja procesa pridelave sestavin in s tem povezane kulturne dediščine.

Cena vključuje

 • 2 x polpenzion v 4 zvezdičnem hotelu (dopl. za enop. sobo: 18,00 eur na osebo/noč)
 • Oglede in vstopnine (Oplenova hiša, cerkev Janeza Krstnika)
 • Malico na kmetiji
 • Ogled Šenkove domačije z malico
 • Obisk čebelarja in ogled čebelnjaka in čebelarske opreme
 • Degustacijo medu
 • Slovenski zajtrk iz lokalnih sestavin (med, maslo, jabolko, kruh, mleko)
 • Obisk sadjarja in degustacijo produktov
 • Ogled čebelarskega muzeja in izdelava svečke iz čebeljega voska
 • Turistično vodenje z licenciranim vodnikom
 • Osnovno nezgodno zavarovanje
 • Organizacijo in izvedbo izleta
Potek izleta

DAN 1: Dediščina Bohinja

Bohinj leži v osrčju Triglavskega Narodnega Parka. Tu se prepletata kulturna dediščina z naravnimi lepotami Julijskih Alp. Pot nas bo vodila na obrobje Bohinjskega jezera, kjer se bomo naužili prelepih pogledov na jezero in gore, ki ga obdajajo. Ogledali si bomo cerkev sv. Janeza Krstnika, ki slovi po gotskih poslikavah. Naš naslednji postanek bo v vasi Studor, kjer bomo po kratkem sprehodu, obiskali lokalno kmetijo in se okrepčali z lokalnimi dobrotami. Po kosilu si bomo ogledali še Oplenovo hišo in spoznali preprosto življenje v Bohinju nekdaj.

DAN 2: V osrčju Alp – Jezersko (Zgornje Jezersko)

Pot na Jezersko nas bo vodila skozi slikovito dolino Kokre v osrčje Kamniško-Savinjskih Alp. V središču tega gorovja leži slikovito naselje Zgornje Jezersko, s svojimi značilnimi kmetijami in kaščami ter značilnimi belimi cerkvami in kapelicami. Sprehodili se bomo tudi do izvira mineralne vode »Jezerske slatine«, jo poskusili in pot nadaljevali proti Jenkovi kasarni. Ogledali si bomo Šenkovo domačijo, se tu tudi okrepčali z eno od tipičnih sezonskih jedi. Po občudovanju bogate naravne in kulturne dediščine se bomo odpravili do Planšarskega jezera in uživali v nepozabnem razgledu na visoke vrhove Grintovca ter svežem gorskemu zraku.

DAN 3: Tradicionalni slovenski zajtrk (Ljubljana, Radovljica)

Čebelar nam bo prikazal skrb za čebele in pomen čebel za življenje. Predstavil nam bo avtohtono kranjsko sivko, njene značilnosti ter delo in obleko čebelarjev in izzive s katerimi se srečujejo. Spoznali bomo različne čebelje produkte in različne vrste medu, ter jih ob zaključku tudi poskusili. Sledil bo tradicionalni slovenski zajtrk, ki bo vključeval vse ključne sestavine z znanim poreklom. Potekal bo v eni do tradicionalnih slovenskih gostinskih obratov oz. ob lepem vremenu v objemu narave v obliki piknika.

Po zajtrku si bomo ogledali lokalni sadjarski predelovalni obrat. Tu nas bo pridelovalec popeljal po kmetiji, nam približal delo sadjarja in s tem povezane dejavnosti. Spoznali bomo lokalne sorte jabolk, zgodovino sadjarstva in zaključili z degustacijo produktov.

Pot nas bo nato vodila do Radovljice, srednjeveškega mesta ob Savi, ki je hkrati dom Čebelarskemu muzeju že več kot 60 let. Sprehodili se bomo skozi srednjeveško jedro, si ogledali muzej, ki hrani neprecenljivo zapuščino slovenskega čebelarstva. Za zaključek bomo izdelali še svečko iz čisto pravega čebeljega voska.

Zemljevid

Galerija
Mnenja popotnikov

Z družino smo na izletu naravnost uživali. Fantastična narava, slovenska hrana in zanimive zgodbe in običaji. Izlet je bil tudi dobro organiziran, vodička je poskrbela za točna navodila, nas ves čas usmerjala in navduševala z zanimivimi prigodami. Hvala agenciji Mi znamo!

– Marko